Kuvassa Puh Suomi-paidassa Onnelassa

Maalipalloleiri nuorille


Sarjatoiminta
Pelivarusteet ja -välineet
Maalipallon harjoitusvuorot ja kokeilumahdollisuudet
Linkkejä ja yhteystietoja
Materiaalisalkku
Historiaa
Maalipallo.net t-paitojen tilauslomakepowered by FreeFind

Sporttiklubin maalipalloleiri 28.–30.5.2010 Jyväskylässä


Nuorten maalipalloleiri järjestetään 28.–30. toukokuuta 2010 Jyväskylässä Näkövammaisten koululla. Leiri on tarkoitettu kaikille maalipallosta kiinnostuneille 12–20-vuotiaille nuorille.

Aikaisempaa pelikokemusta ei tarvita, sillä leirillä tutustutaan lajiin sen perusteista lähtien. Tarvittavat varusteet saa lainaan viikonlopun ajaksi.

Leirin hinta on 80 euroa (sis. majoitus, ruuat, ohjelma, vakuutus). Matkat omakustanteisesti.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 14.5. mennessä: Heikki Juvonen, puh. 044 344 2604, heikki.juvonen (ät) jynok.fi.

Järjestäjä: Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry.

Maalipallo pähkinänkuoressa

Maalipallo on näkövammaisten vauhdikas joukkuepeli. Peliä pelataan kuusi (6) henkisin joukkuein, joista kolme (3) on kerrallaan kentällä. Kaikilla pelaajilla on silmien edessä läpinäkymättömät laskettelutyyppiset lasit. Pelissä käytetään palloa, joka on 1250g painoinen ja siinä on äänilähteenä kulkusia sisällä. Peli perustuu kuuloaistiin.

Hyökkäävän joukkueen tarkoituksena on vierittää pallo vastustajan maalilinjan yli, kun taas puolustava joukkue yrittää estää sen. Heitossa pallon on kosketettava lattiaan ennen puolueetonta aluetta (6m), joten palloa heitetään voimalla alakautta keilailun tapaan.

Puolustaessaan pelaajat heittäytyvät kyljelleen puolustusalueella kädet vartalon jatkeena, jotta saadaan suurempi torjunta-ala. Puolustavan joukkueen pelaaja, joka saa pallon haltuunsa, saa heittää sen välittömästi, jos peliä ei ole vihelletty poikki.

  • Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry
  • Sivun alkuun | Palaute | Arkisto | Etusivu | webmaster@maalipallo.net
    Sivua on päivitetty 13.5.2010