Kuvassa Puh Suomi-paidassa Onnelassa

Slovenia-turnaus 2010


Sarjatoiminta
Pelivarusteet ja -välineet
Maalipallon harjoitusvuorot ja kokeilumahdollisuudet
Linkkejä ja yhteystietoja
Materiaalisalkku
Historiaa
Maalipallo.net t-paitojen tilauslomakepowered by FreeFind

Slovenia-turnaus 13.-16.5.2010

Lohkojako

Lohko A

Suomi, Ruotsi, Iran, Belgia, Algeria, Puola


Lohko B

Slovenia, Espanja, Unkari, Kanada, Ukraina


Suomen joukkue

Toni Alenius, Jarno Mattila, Erkki Miinala, Tuomas Nousu, Petteri Peitso, Petri Posio


Valmentajat

Timo Laitinen, Kevin Collet


Suomen otteluohjelma

Ajat paikallisia, Suomessa kello on tuntia enemmän

Perjantai 14.5.
9.00 Suomi - Ruotsi 9 - 4
11.00 Suomi - Iran 5 - 5
16.00 Suomi - Belgia
21.30 Suomi - Algeria

Suomi - Ruotsi

Suomen avauksessa Ruotsia vastaan olivat Alenius, Miinala ja Mattila. Alenius tinttasi heti ottelun avausheitolla numeroiksi 1-0. Tämän jälkeen maaleja tehtailtiin tasatahtiin, joskin Suomi pääsi tauolle 4-3 -johdossa.

Puoliajalla Aleniuksen tilalle vaihdettiin Posio. Aleniuksen tapaan Posio onnistui heti ensimmäisellä heitollaan viemään Suomen 5-3 -johtoon. Sitten oli Mattilan vuoro onnistua kahdesti ja Suomi johti jo 7-3.

Ottelun loppuhetkillä Miinala ja Mattila vaihdettiin pois ja tilalle tulivat Nousu ja Peitso. Numerot Suomelle lopulta 9-4.

Suomen maaleista Mattila ja Miinala tekivät kolme, Alenius kaksi ja Posio yhden.


Suomi - Iran

Slovenia-turnauksen toisessa ottelussaan Suomen miehet kohtasivat Iranin. Aloituskokoonpano oli Mattila, Miinala ja Posio.

Iranin nopea hyökkäyspeli yllätti suomalaiset, mutta onneksi iranilaispuolustus ei ollut yhtä tarkkaa. Tauolle mentiin kuitenkin Iranin johdolla lukemista 4-3.

Toisella puoliajalla molemmat tiivistivät puolustustaan. Mattila onnistui tasoittamaan rankkarista, mutta Iran meni jälleen johtoon Miinalan jaloista verkkoon nousseella heitolla. Aivan ottelun loppuhetkillä Posio onnistui tasoittamaan loppulukemiksi 5-5. Suomen maaleista Mattila teki kolme ja Posio kaksi.

Suomi - Belgia

Suomi lähti Belgia-otteluun kentällisellä Alenius, Miinala, Posio. Ensimmäisen puoliajan jälkeen oltiin Suomen johtolukemissa 4-2. Maaleista vastasivat Posio kahdesti ja Mattila sekä Miinala kertaalleen.

Toisessa erässä Belgia sinnitteli pitkään mukana, mutta Posion kaksi rankkarimaalia ja kaksi hiienoa pomppua sinetöivät Suomelle lopulta 8-4 -voiton.

Suomen lohkon tuloksia:
Iran - Algeria 7 - 3
Ruotsi - Puola 14 - 8
Algeria - Belgia 4 - 2
Puola - Algeria 9 - 5

Suomi - Algeria

Suomi avasi Algeriaa vastaan kokoonpanossa Mattila, Miinala, Posio. Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta melkoista tunnustelua, mutta Suomi oli puolustuspäässä terävämpi ja pääsi tauolle 2-0 -johtoasemasta.

Toisessa erässä Suomen heitto alkoi kulkea. Varsinkin pomput olivat myrkkyä algerialaispuolustukselle. Tilanteessa 7-1 Posio vaihtui Peitsoon. Hetkeä myöhemmin Miinala vaihtui Nousuun ja Mattila Aleniukseen. Loppulukemat Suomelle 10-2. Mattila teki maaleista neljä, Miinala kolme, Posio kaksi ja Nousu yhden.

Muita tuloksia Suomen lohkosta:
Ruotsi - Iran 9 - 9
Belgia - Iran 7 - 4

Suomi - Puola

Suomi lähti Puolaa vastaan kokoonpanossa Mattila, Miinala, Posio. Ensimmäinen erä oli suomalaishallintaa. Puola sortui lukuisiin hyökkäysvirheisiin, joista Suomi rankaisi surutta. Taukotilanne Suomelle 8-1. Maaleista Mattila teki viisi, joista neljä rankkareilla. Posio maalasi kolmesti ja näistä yksi oli rankkari.

Toiseen erään Nousu ja Alenius tulivat Miinalan ja Posion tilalle. Erän puolivälissä Peitso tuli Mattilan tilalle. Loppunumerot Suomelle 11-4. Toisen puoliajan maaleista Alenius teki kaksi ja Nousu yhden rankkarista. Suomelle siten lohkovoitto. Välierässä tulee vastaan B-lohkon kakkoseksi sijoittunut Slovenia. Toinen välieräpari on Kanada - Iran. Suomen välierä pelataan klo 16.00 Suomen aikaa.

Suomen lohkossa on tänään pelattu näin:
Ruotsi - Belgia 8 - 6
Iran - Puola 12 - 9

Välierä: Suomi - Slovenia

Suomi kohtasi välierässä isäntämaa Slovenian. Otteluun lähdettiin kokoonpanossa Mattila, Miinala, Posio.

Ensimmäinen erä oli molemmilta hermostunutta pelaamista. Slovenian kierteet yllättivät Suomen puolustuksen muutamaan kertaan ja kun Suomi puolestaan kolisutteli pariinkin kertaan tolppia ja ylärimaa, tauolle mentiin Slovenian johdolla 4-2. Suomen maaleista vastasivat Mattila ja Posio.

Toiseen erään Suomi tuli sisuuntuneena ja siirtyi parissa minuutissa 5-4 -johtoon jokaisen onnistuessa pompuilla murtamaan Slovenian puolustuksen. Slovenia tuli vielä tasoihin, mutta sen jälkeen Suomi otti ohjat käsiinsä. Kierteiset pomput toimivat ja kun oma puolustus piti, Suomi meni loppuotteluun lukemin 10-5. Maaleista Mattila teki neljä, Posio ja Miinala kolme.

Finaalissa Suomi kohtaa Iranin, joka kukisti toisessa välierässä Kanadan 4-1. Finaali pelataan klo 21.00 Suomen aikaa.

Finaali: Suomi - Iran

Suomi lähti Slovenia-turnauksen loppuottelussa Irania vastaan tutusti kokoonpanossa Mattila, Miinala, Posio. Iranin hyökkäyspeli oli alsuta asti riskialtista ja rankkareita tuomittiinkin heille sekä pitkistä että pompuista. Mattila upotti rankkareista ensimmäisellä puoliajalla pallon verkkoon neljästi. Kun Posio ja Miinala tekivät pelimaalin mieheen ja Iran onnistui kavennuksessaan vain kerran, mentiin tauolle Suomen johdolla 6-1.

Toisessa erässä maaleja tehtiin vuorotahtiin, joskin Suomi säilytti avauserässä hankkimansa vankan johtoaseman. Loppuhetkillä Alenius tuli Mattilan tilalle ja Miinala vaihdettiin Nousuun. Loppunumerot Suomelle 12-4. Toisen puoliajan maaleista vastasivat Mattila neljällä (kolme rankkaria) sekä Miinala ja Alenius yhdellä maalilla.

Slovenia-turnauksen pronssiottelussa Slovenia löi Kanadan 4-1. Sijoista 5-6 pelasivat Espanja ja Unkari Espanjan ollessa vahvempi 5-3.


1. Suomi
2. Iran
3. Slovenia
4. Kanada
5. Espanja
6. Unkari
7. Ruotsi
8. Algeria
9. Ukraina
10. Puola
11. Belgia

Sivun alkuun | Palaute | Arkisto | Etusivu | webmaster@maalipallo.net
Sivua on päivitetty 15.5.2010