Kuvassa Nalle Puh Suomi-paidassa Onnelassa

Paralympialaisten maalipallojoukkue nimettiin


Sarjatoiminta
Pelivarusteet ja -välineet
Maalipallon harjoitusvuorot ja kokeilumahdollisuudet
Linkkejä ja yhteystietoja
Materiaalisalkku
Historiaa
Maalipallo.net t-paitojen tilauslomake
Vieraskirjapowered by FreeFind

Maalipallojoukkueesta löytyy kokemusta ja nuorta voimaa

Miesten maalipallojoukkue Rion paralympialaisiin on nimetty. Joukkueessa pelaa neljä puolustavaa paralympiakultamitalistia Lontoon 2012 paralympialaisista sekä kaksi paralympialaisten ensikertalaista. Joukkueeseen valitut pelaajat ovat: Miika Honkanen, Jarno Mattila, Erkki Miinala, Ville Montonen, Petri Posio ja Markus Tihumäki.

Suomen joukkue on saanut rauhassa rakentaa joukkuetta ja kuntohuippua Rion paralympialaisiin. Paikka Rioon varmistui jo kaksi vuotta sitten Espoossa pelatuissa MM-kilpailuissa, joissa Suomi sijoittui toiseksi Brasilian jälkeen.

Joukkueen päävalmentaja Timo Laitinen korostaa joukkuevalinnassa, että nyt valittu joukkue on rakennettu huolella joukkueeksi, eikä kyseessä ole Suomen kuusi parasta maalipalloilijaa. Joukkueesta löytyy jokaiselle pelipaikalle kaksi pelaajaa.

”Petri Posio on joukkueen aivot kentällä pelin aikana sekä joukkueen kapteeni, Erkki Miinala on puolestaan joukkueen sydän ja joukkueen tsemppaaja, Jarno Mattila toteuttaa hyvin monipuolista hyökkäyspeliä ja on yksi varmimmista puolustuspelaajista, Ville Montonen on pelaajana luotettavan tasainen ja ottanut merkittäviä kehitysaskeleita. Paralympialaisten ensikertalaisista Miika Honkanen on vahva keskipaikan pelaaja, joka kehittyy koko ajan aivan kohti huippua ja Markus Tihumäki on kehittynyt nopeasti kansainvälisen tason pelaajaksi, jolla on myös loistava tulevaisuus pelaajana.”

Paralympiajoukkueen johtaja Kimmo Mustonen uskoo maalipallojoukkueen menestyskulun jatkuvan Rion paralympialaisissa. 

”Miesten maalipallojoukkue varmisti paikkansa Rioon jo vuoden 2014 MM-kisojen kautta ja on siten voinut valmistautua Rioon haluamallaan tavalla. Hallitsevana paralympiavoittajana ja MM-hopeamitalistina joukkueelta odotetaan paljon Riosta ja uskon tämä joukkueen vastaavan huutoon. Sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta asiantuntevan valmennustiimin johtamana on tehokas yhdistelmä mitä tahansa joukkuetta vastaan.”

Suomen paralympiajoukkueeseen on valittu nyt 25 urheilijaa. Joukkue kasvaa vielä muutamalla urheilijalla, kun triathlonin rankingikkuna sulkeutuu heinäkuussa ja viimeiset yleisurheilupaikat selviävät.

Rion paralympialaiset

Brasilian suurkaupunki Rio de Janeiro isännöi 7.-18.9.2016 historian viidensiätoista kesäparalympialaisia. Rioon odotetaan 176 maasta noin 4350 urheilijaa. Riossa kilpaillaan 22 lajissa, joista Suomella on edustus kymmenessä tai yhdessätoista lajissa.

Tähän mennessä valitut urheilijat Rion paralympialaisiin

Ampumaurheilu: Minna Leinonen
Jousiammunta: Jean-Pierre Antonios, Jere Forsberg
Maalipallo: Miika Honkanen, Jarno Mattila, Erkki Miinala, Ville Montonen, Petri Posio ja Markus Tihumäki
Purjehdus: Niko Salomaa
Pyöräily: Jani Peltopuro, Jarmo Ollanketo ja pilotti Tommi Martikainen.
Pöytätennis: Esa Miettinen.
Ratsastus: Katja Karjalainen, Jaana Kivimäki.
Uinti: Meri-Maari Mäkinen, Antti Latikka, Leo Lähteemäki.
Voimanosto: Juhani Kokko.
Yleisurheilu: Amanda Kotaja (ratakelaus), Henry Manni (ratakelaus), Toni Piispanen (ratakelaus), Leo-Pekka Tähti (ratakelaus), Marjaana Heikkinen (keihäs
ja kuula).

Tutustu joukkueeseen http://www.sport.fi/paralympiakomitea/rio-2016-paralympialaiset/suomen-joukkue--2

Paralympiajoukkueen johtaja Kimmo Mustonen: 050 566 9869

Paralympiakomitea toteuttaa urheilun tasa-arvoa ja edistää mahdollisuuksia tavoitella menestystä paralympialaisissa. Sen vastuulla on valmistella, valita, rahoittaa ja johtaa Suomen joukkue kesä- ja talviparalympialaisiin. Rion paralympialaiset kilpaillaan 7.-18.9.2016. www.paralympia.fi

Sivun alkuun | Palaute | Arkisto | Etusivu | webmaster@maalipallo.net
Sivua on päivitetty 27.6.2016