Kuvassa Nalle Puh Suomi-paidassa Onnelassa

Malmö Intercup 2017


Sarjatoiminta
Pelivarusteet ja -välineet
Maalipallon harjoitusvuorot ja kokeilumahdollisuudet
Linkkejä ja yhteystietoja
Materiaalisalkku
Historiaa
Maalipallo.net t-paitojen tilauslomake
Vieraskirjapowered by FreeFind

Maalipallon Malmö Men & Lady Intercup, Malmö, Ruotsi 26.–28.5.2017

 • Suomen joukkueet
 • Lohkojako
 • Otteluohjelma ja -tulokset
 • Raportit Suomen otteluista
 • Malmö Men & Lady Intercup 26.-28.5.2017

  Suomen joukkueet

  Naiset

  Susanna Halme, Espoo
  Krista Leppänen, Tampere
  Miina Grönroos, Riihimäki
  Maija Somerkivi, Espoo
  Kaisu Hynninen, Espoo
  Valmentajat: Heikki Juvonen, Maarit Lehto
  

  Miehet

  Jarno Mattila, Espoo
  Erkki Miinala, Espoo
  Markus Tihumäki, Espoo
  Eetu Eronen, Espoo
  Miika Honkanen, Vantaa
  Joni Ylönen, Espoo
  Valmentajat: Jarkko Pokkinen, Jarno Peltovako
  

  Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen Juuso Konttinen toimi valmentajien tukena turnauksessa.

  Lohkojako

  Naiset

  Lohko A:
  Iso-Britannia, Ruotsi, Saksa, Turkki, Ukraina, Venäjä
  
  Lohko B:
  Israel, Japani, Kreikka, Suomi, Tanska, USA
  

  Miehet

  Lohko A:
  Australia, Japani, Ruotsi, Turkki, USA
  
  Lohko B:
  Belgia, Iso-Britannia, Liettua, Suomi, Ukraina
  

  Otteluohjelma ja -tulokset

  Ajat paikallisia, Suomessa kello on tunnin edellä. Otteluohjelma ja -tulokset löytyvät linkistä http://www.cupsupport.se/cup/visa_cscupspel.php?Cupnr=1631

  Raportit Suomen otteluista

  Suomi - Ukraina /miehet

  Suomen Miehet avasivat Malmo Men Inter Cup 2017-turnauksen Ruotsin Malmössä ottelulla Ukrainaa vastaan. Avauskokoonpanossa Miinala ykkösessä (oikea laita), Honkanen keskellä ja Mattila seiskassa (vasen laita). Suomelle tuomittiin heti pelin alussa pelinviivytysrangaistus, mutta ukrainalaisten rankkarin Honkanen torjui kakkosesta. Ukraina siirtyi 1-0-johtoon vitosesta Mattilan varpaiden kautta verkkoon sujahtaneella pompulla. Mattila tasoitti ukrainalaissentterin kautta häkkiin nousseella vedolla. Jälleen ukrainalaispomppu tuotti ongelmia suomalaisten vitospuolelle Honkaselle ja Mattilalle, ja pallo nousi sisään Suomen verkkoon. Miinala ja Mattila vaihtoivat hetken päästä laitoja. Miinala kävi kiertämässä ykköspuolelta ja iski pallon ukrainalaisten kolmosesta sisään tasoittaen ottelun 2-2:een. Ukrainalaisilta pomppuheittorangaistus, ja Mattila onnistui iskemään rankkarista suomalaiset 3-2-johtoon. Miinala ja Mattila vaihtoivat jälleen laitoja. Mattila osui tarkasti ukrainalaisten ykköskulmaan vieden suomalaiset 4-2-johtoon. Ukrainalaisilta jälleen hyökkäysvirhe, mutta tällä kertaa vastaan tullut ukrainalaispuolustaja onnistui Mattilan rankkarin pysäyttämään. Erää oli jäljellä reilut kaksi minuuttia, kun jälleen Miinala ja Mattila vaihtoivat laitoja. Ukrainalaisten pomppu kiersi pahasti suomalaisten ykköskulmaan yllättäen Mattilan. Puoliajalle suomalaisten 4-3-johtoasemasta.

  Puoliajalla ei vaihtoja kummassakaan päässä. Suomalaislaiturit jatkoivat paikanvaihtoa aktiivisesti. Ukrainalaisten pomput tuottivat Mattilalle pahoja ongelmia, ja Ukraina tulikin tasoihin Mattilan kainalosta verkkoon painuneella vedolla seiskakulmasta. Miinala vei suomalaiset vitosesta 5-4-johtoon, mutta ukrainalaisten kierteinen pomppu upposi jälleen ykköskulmasta ohi Mattilan. Tällöin Mattila otettiin vaihtoon ja Eronen ykköslaituriksi. Ukrainalaiset iskivät nopeasti tuoreeseen suomalaispelaajaan, ja pallo painui Suomen verkkoon Erosen jalkojen kautta. Seuraavaksi ukrainalaisten kova veto vitosesta nousi Miinalan käsien kautta sisään. Suomalaiset eivät antaneet periksi, vaan Miinala kavensi tilanteeksi 6-7, kun miehen heitto kääntyi ukrainalaissentterin jaloista seiskatolpan kautta sisään. Kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä Eronen ulos ja Mattila sisään. Miinala siirtyi ykköslaitaan ja Mattila seiskalaituriksi. Ukrainalaisten kevyehkö kierre yllätti koko pelin vaikeuksissa olleen Mattilan seiskasta. Suomalaisten kokematon valmennus otti laittoman valmennuksen, jälleen ukrainalaiset valitsivat Honkasen torjumaan rankkaria, ja jälleen myös Honkanen venyi komeaan torjuntaan vitospuolelta. Mattila otettiin jälleen vaihtoon ja Eronen takaisin kentälle ykköslaituriksi ja Miinala seiskaan. Miinala kävi keskeltä heittämässä, pallo kääntyi ukrainalaisten seiskalaiturista kohti ukrainalaisten ykköslaituria, jonka kautta pallo painui yli maaliviivan kaventaen tilanteeksi 7-8. Ukrainalta pomppuheittorangaistus, mutta jälleen vastaan tullut ukrainalaistorjuja onnistui pysäyttämään Miinalan kovan heiton keskisektorilta. Ukrainalaiset kuitenkin vastasivat jälleen, kun ukrainalaisten pomppu nousi Erosen olkapään kautta verkkoon ja Suomi jälleen kahden maalin takaa-ajoasemassa. Ottelun viimeisellä minuutilla Miinala heitti riskillä, mistä seurasi kaksi hyökkäysvirhettä, joista molemmista ukrainalaiset iskivät pallon Suomen verkkoon seiskapuolelta, näin lopputulos 11-7 Ukrainalle.

  Iso-Britannia - Suomi /miehet

  Suomen miehet aloittivat Iso-Britanniaa vastaan kokoonpanossa Tihumäki ykkösessä (oikea laita), Ylönen keskellä ja Miinala seiskassa (vasen laita). Pelin alku oli hyvin tunnustelevaa, kunnes alkoi tapahtua toden teolla. Britit yllättivät sentteri Ylösen kovalla vedolla keskisektorilta. Tihumäki tasoitti ottelun vitosesta, ja pian perään Miinala iski suomalaiset johtoon kolmosesta brittiläissentterin jaloista rysään nousseella vedolla. Britit tulivat tasoihin melko samanlaisella tavalla, kun pallo nousi Ylöseltä Suomen verkkoon kolmosesta. Briteiltä pomppuheittorangaistus, mistä Miinala laittoi pallon sisään kakkosesta muuttaen tilanteeksi 3-2. Tihumäki iski jälleen kovan täsmäiskun vitoseen vieden suomalaiset jo 4-2-johtoon. Miinalalla oli jälleen tilaisuus iskeä rankkarista lisämaali, mutta miehen hieman pehmeäksi jäänyt heitto torjuttiin kolmosesta. Britit iskivät kevyellä pompulla pallon jälleen kolmosesta Suomen verkkoon, eikä kauaa tästä, niin sama toistui tasoittaen ottelun lukemiin 4-4. Tihumäki oli todella hyvässä heittovireessä, ja mies iskikin jälleen kerran vitosesta johto-osuman suomalaisille. Britit tulivat jälleen tasoihin, ja tällä kertaa soi suomalaisten vitosesta Miinalan käsien kautta verkkoon uponneella vedolla. Tihumäki vei kuitenkin jälleen suomalaiset johtoon upealla heitolla seiskakulmasta. Briteiltä jälleen pomppuheittorangaistus, mutta Tihumäen rankkari painui ulos ykköstolpan vierestä. Koko erän ajan suomalaisten sentterillä Ylösellä oli vaikeuksia brittiläisten pomppujen kanssa kolmospuolella, ja vajaat pari minuuttia ennen erätaukoa britit tulivat jälleen tasoihin, kun pallo nousi Ylösen kautta yli Tihumäen. Miinala vei kuitenkin suomalaiset puoliajalle 7-6-johtoasemassa, kun mies löysi jälleen tilaa brittien kolmosvälistä.

  Puoliajalla Ylönen ja Tihumäki vaihtoon, Eronen ykköslaituriksi ja Honkanen sentteriksi. Valitettavasti jälleen suomalaisten valmennukselle kävi pieni virhe, kun puoliaikavaihdot unohdettiin ilmoittaa ja siitä seurasi pelinviivytysrangaistus. Britit valitsivat Erosen torjujaksi. Brittien rankkari kakkoseen tasoitti ottelun lukemiin 7-7. Toisen erän alku oli muutoinkin todella murheellinen suomalaisittain, kun ensiksi britit iskivät pallon sisään kolmosesta ja välittömästi perään Miinalan käsien kautta vitosesta, ja tilanne hetkessä 7-9. Briteiltä hyökkäysvirhe, mutta Miinalan rankkari poimittiin jälleen puolustajan vastaantulon ansiosta. Honkanen otettiin parin minuutin pelin jälkeen vaihtoon ja Ylönen takaisin sentteriksi. Eronen tinttasi Suomen maalin päähän vitosesta. Brittien todella kesy heitto pääsi yllättämään Erosen ja tilanne 10-8 briteille. Tämä hermostutti Erosen, joka tykitti pallon brittien verkkoon vitosesta. Tällöin britit vaihtoivat seiskalaituria. Miinalan nopea palautus nousi brittien sentterin kautta kolmosesta sisään, ja näin suomalaiset olivat jo tasoissa. Eronen käytti häikäilemättömästi hyväkseen brittien epävarman uuden seiskalaiturin iskien pallon sisään ensin vitosesta ja pian kauniilla kierteellä seiskakulmasta. Suomi karkasi näin 12-10-johtoon. Suomalaiset pitivät tämän jälkeen puolustuksensa kasassa ja näin turnauksen avausvoitto irtosi todella maali- ja tapahtumarikkaan ottelun jälkeen lukemin 12-10.

  Suomi - Tanska /naiset

  Suomen naiset aloittivat Malmo Lady Inter Cup 2017-turnauksensa ottelulla Tanskaa vastaan. Avauskokoonpanossa olivat Leppänen ykkösessä (oikea laita), Halme keskellä ja Hynninen seiskassa (vasen laita). Suomalaiset pyrkivät painostamaan alkuun kovasti tanskalaisten ykköslaituria. Tanskalaiset aloittivat kuitenkin maalinteon vajaan minuutin pelin jälkeen, kun tanskalaisten heitto sujahti Suomen verkkoon kolmosesta. Vajaa minuutti tästä, niin tanskalaiset tekivät jo 2-0 Hynnisen pitkän heiton seurauksena. Kaksi minuuttia pelattu, kun Tanskalle vihellettiin kymmenen sekunnin pelinviivytysrangaistus, mistä Leppänen kavensi tilanteeksi 1-2 rankkarin upotessa sisään vitosesta. Neljä ja puoli minuuttia pelattu, kun Tanskalta pitkä heitto, mutta Leppäsen rankkari torjuttiin kolmosesta. Erän puolivälissä suomalaisilta aikalisä ja taktiikanmuutos; suomalaiset alkoivat heittämään pomppuja tanskalaissentterin alueelle, mikä tuottikin ongelmia tanskalaispuolustukselle, mutta ei kaivattua maalia. Tanskalaisilta jälleen pitkä heitto, kun erää jäljellä neljä minuuttia, mutta Leppäsen rankkari ykköstolpan kautta ulos. Kolme minuuttia erää jäljellä, kun tanskalaisten heitto upposi ykköskulmasta sisään ohittaen ykköslaitaan siirtyneen Hynnisen. Samainen tanskalaispelaaja heitti jälleen pitkän, ja tällä kertaa Leppäsen rankkari painui Tanskan verkkoon vitosesta. Tästä vain 20 sekuntia, niin Suomen sentteri Halmeelta noussut pallo upposi Suomen verkkoon seiskakulmasta. Heti seuraavasta tanskalaishyökkäyksestä soi vitosesta, ja tilanne hetkessä jo 5-2 Tanskalle, ja Suomi oli pakotettu ottamaan aikalisä. Sekunti ennen puoliaikaa tanskalaisten heitto nousi Halmeen torjunnasta ja pomppasi epäonnekkaasti Halmeen pään kautta Suomen reppuun. Puoliajalle 2-6-tappioasemasta.

  Puoliajalla vaihto, kun Hynninen vaihtoon ja Somerkivi sisään seiskalaituriksi, Leppäsen siirtyessä ykköslaitaan. Puolitoista minuuttia toista erää pelattu, kun Leppänen kavensi kutosesta tilanteeksi 3-6. Leppänen oli jälleen asialla, kun tällä kertaa upposi vitosesta kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen. Viisi minuuttia jäljellä, kun tanskalaisten heitto upposi kakkosesta muuttaen tilanteeksi 7-4. Neljä minuuttia ennen ottelun päätöstä Halme ulos ja Grönroos sisään ykköslaituriksi, Leppäsen siirtyessä sentteriksi. Tanskalaiset yllättivät heti nuoren Grönroosin ykköslaidasta, kun pallo nousi torjunnasta yli ja painui verkkoon. Vajaa minuutti ottelua jäljellä, kun Somerkivi yllätettiin seiskakulmasta. Tanska kaunisteli loppulukemiksi 10-4 kolmosesta.

  USA - Suomi /naiset

  Suomen naiset aloittivat jenkkejä vastaan kokoonpanossa Halme ykkösessä (oikea laita), Leppänen keskellä ja Hynninen seiskassa (vasen laita). Avauserän ensimmäiset viisi minuuttia oli tiukkaa puolustuspeliä molemmilta joukkueilta. Puolessavälissä erää Halmeelta pitkä heitto, mistä jenkit siirtyivät 1-0-johtoon seiskakulmaan uponneella rankkarilla. Jälleen avauserän viimeisellä sekunnilla upposi pallo suomalaisten erkkoon, tällä kertaa pallo painui sisään kolmosesta.

  Puoliajalla ei vaihtoja. Pian toisen erän alkuun jenkit siirtyivät jo 3-0-johtoon kolmosesta. 9.19 pelaamatta, kun Suomelta aikalisä, minkä jälkeen suomalaiset vaihtoivat Halmeen sentteriksi ja Leppäsen ykköseen. Puolessavälissä erää Hynninen ulos ja Grönroos sisään. 4.26 pelaamatta, kun Leppäseltä pitkä heitto, ja jenkkien rankkari upposi sisään kakkosesta. Kolme minuuttia jäljellä, kun jenkit siirtyivät 5-0-johtoon vitosesta Halmeen ja Grönroosin pienen kommunikaatiokatkoksen vuoksi. 2.43 jäljellä, kun Leppänen rankaisi jenkkien pomppuheittorangaistuksesta rankkarilla vitoseen. Jenkit iskivät lopputulokseksi 6-1 Leppäsen pitkästä heitosta seuranneesta rankkarista.

  Suomi - Kreikka /naiset

  Suomen naisten aloituskokoonpano Kreikkaa vastaan oli Hynninen ykkösessä (oikea laita), Halme keskellä ja Leppänen seiskassa (vasen laita). Seitsemän minuuttia ennen avauserän päätöstä Suomelta aikalisä, juomatauko todella kuumassa hallissa. 5.48 avauserää jäljellä, kun Suomelta kymmenen sekunnin pelinviivytysrangaistus, mutta Hynninen venyi torjuntaan rankkarissa. Vajaat kaksi minuuttia jäljellä, kun Kreikka siirtyi 1-0-johtoon kolmosesta Hynnisen jalkojen kautta. Tällöin Leppänen ja Hynninen vaihtoivat laitoja. 34 sekuntia ennen avauserän päätöstä, kun Leppänen heitti pitkän, mutta onnistui torjumaan kreikkalaisten rankkarin. Puoliaikatulos Kreikalle 1-0.

  Puoliajalla ei vaihtoja. Vajaa minuutti pelattuna toista erää, kun Leppäseltä pitkä heitto, ja kreikkalaisten tarkka rankkari upposi sisään ykkösestä lisäten kreikkalaisten johtoa 2-0. 9.27 pelaamatta, kun Hynninen vaihtoon ja Grönroos sisään. Kuusi minuuttia jäljellä, niin Suomelta aikalisä, mutta juomatauko ei auttanut, vaan seuraava kreikkalaishyökkäys tuotti maalin, kun pallo nousi Grönroosin ylitse Suomen verkkoon. Viisi minuuttia jäljellä, kun kreikkalaiset iskivät 4-0-maalin seiskasta. Tällöin Grönroos vaihtoon ja Hynninen takaisin seiskalaitaan. Reilu minuuttia oli ottelua jäljellä, kun Hynninen vaihtoon ja Grönroos vielä kentälle. 38 sekuntia ennen ottelun päätöstä Leppänen särki suomalaisten kuparisen iskemällä pallon Kreikan verkkoon kolmosesta. Näin Suomelle tappio Kreikkaa vastaan 4-1-lukemin.

  Suomi - Liettua /miehet

  Suomen miehet avasivat Malmo Men Inter Cup 2017-turnauksen toisen päivän ottelulla hallitsevaa paralympiavoittajaa Liettuaa vastaan kokoonpanossa Tihumäki ykkösessä (oikea laita), Honkanen keskellä ja Mattila seiskassa (vasen laita). Suomalaispelaajista Miinala lepäsi Liettua-ottelun vaivojen vuoksi. Tämä ei hidastanut suomalaisten suoritusta lainkaan, vaan joukkue oli todella hyvällä keskittymisellä ja taisteluasenteella mukana ottelussa. Suomalaiset saivat hyvän mahdollisuuden siirtyä 1-0-johtoon, kun liettualaisilta pomppuheittorangaistus, mutta Mattilan heitto painui seiskapuolelta ulos. Mattila täräytti suomalaiset 1-0-johtoon kolmosesta. Erän puolenvälin jälkeen suomalaisista Mattila aiheutti pahoja ongelmia liettualaispuolustukselle, mutta pallo pomppi onnekkaasti Liettuan maalin ylitse. Liettualaisilta jälleen pomppuheittorangaistus, kun erää oli jäljellä viitisen minuuttia, mutta Mattilan rankkari pysäytettiin kolmosesta. Erän lopussa liettualaiset iskivät kaksi täsmäiskua lyhyen ajan sisään Suomen vitoseen, ja näin puoliajalle Liettuan 2-1-johtolukemista.

  puoliajalla suomalaiset vaihtoivat sentteriä, kun Honkanen vaihtopenkille ja Ylönen kentälle. Mattila tasoitti ottelun komealla ulkokierteisellä vedolla vitoseen. Liettualaisten korkea pomppu leijaili Ylösen ylitse Suomen verkkoon, ja Liettua jälleen johtoasemassa. Liettualaisilta jälleen pomppuheittorangaistus, mistä seuranneen rankkarin Tihumäki tulitti Liettuan verkkoon nelosesta. Heti perään uusi pomppuheittorangaistus samalta liettualaispelaajalta, Tihumäki jysäytti rankkarissa pallon ykköstolpan kautta verkkoon, mutta heitto tuomittiin pomppuheittorangaistukseksi. Liettua siirtyi 4-3-johtoon, kun liettualaisten rankkari painui Suomen verkkoon kakkosesta. Reilut kuusi minuuttia jäljellä, kun Tihumäki ulos ja Eronen sisään. Nelijä minuuttia ennen ottelun päätöstä liettualaisilta jälleen hyökkäysvirhe. Tällä kertaa Eronen otti rankkarin hoitaakseen ja jysäytti pallon upeasti seiskatolpan kautta verkon perukoille tasoittaen ottelun lukemiin 4-4. Reilut pari minuuttia ennen ottelun päätöstä Suomelle tuomittiin kymmenen sekunnin pelinviivytysrangaistus, liettualaiset valitsivat torjujaksi Erosen, joka venyikin upeaan koppiin kolmosesta. Ottelun lopun molemmat hakivat kiivaasti voittomaalia. 18 sekuntia ennen ottelun päätöstä liettualaisilta aikalisä, minkä jälkeen liettualaiset yrittivät yllättää Mattilaa, mutta Mattila venyi hyvään torjuntaan. Tämän jälkeen Mattila haki vielä voittomaalia kolmosesta. Neljä sekuntia ennen ottelun päätöstä liettualaisten huippuvaarallinen ykköslaituri Pazarauskas otti pallon ja pomputti sen kohti suomalaissentteri Ylöstä, jonka ylitse pallo kiipesi ylittäen suomalaisten maaliviivan vain sekunti ennen ottelun päätössummeria. Suomalaisten upea ja tasapainoinen ottelu päättyi karvaaseen viime sekunnin tappioon 4-5-lukemin. Seuraavaksi Suomi kohtaa alkulohkon päätösottelussa Belgian klo 14.30 Suomen aikaa.

  Belgia - Suomi /miehet

  Suomen miehet avasivat Belgiaa vastaan kokoonpanossa Miinala ykkösessä (oikea laita), Honkanen keskellä ja Mattila seiskassa (vasen laita). Belgialaisilta melko hermostunut ottelun alku, kun muutaman minuutin pelin jälkeen peräkkäin kaksi pitkää heittoa belgialaisilta. Ensimmäisestä rankkarista Mattila iski suomalaiset 1-0-johtoon kakkosesta, toisen rankkarin belgialaispelaaja torjui kolmosesta. Miinala kävi heittämässä keskipaikalta ja pallo painui belgialaisten ykköslaiturin jalkojen kautta Belgian rysään muuttaen tilanteeksi 2-0. Belgialaisten terävä veto sujahti sisään kolmosesta kaventaen tilanteeksi 1-2. Miinala kävi lyhyen ajan sisään heittämässä Mattilan laidalta kaksi todella tarkkaa ykköskulmaa, jälkimmäinen upposi tolpan kautta Belgian verkkoon, hetkessä tilanne oli jo 4-1. Pari minuuttia oli erää jäljellä, kun Miinalalle tuomittiin kenkien vinkaisusta heittotilanteessa metelirangaistus. Miinala sai jalkansa väliin belgialaisten rankkariin, mistä pallo kimmahti seiskatolppaan ja siitä takaisin kentälle Miinalan haltuun. Puoliajalle Suomen 4-1-johtolukemista.

  Puoliajalla Mattila siirtyi huilaamaan vaihtopenkille ja Tihumäki kentälle ykköslaituriksi, Miinalan siirtyessä seiskalaituriksi. Toisen erän alkuun jälleen Belgialta kaksi hyökkäysvirhettä, mutta niin Miinalan kuin Honkasenkin rankkariyritykset kilpistyivät belgialaispuolustajaan. Tämän jälkeen Miinala kolisutteli belgialaisten ylärimaa, minne pallo nousi belgialaisten ykköslaiturin jaloista. Tämän jälkeen Tihumäki osui belgialaisten seiskatolppaan, mistä pallo painui ulos. Myös belgialaiset osuivat Suomen ykköstolppaan, mutta niin ikään belgialaisten heitto kääntyi tolpasta ulos. Miinala iski tarkasti belgialaisten kolmosesta tilanteeksi jo 5-1, kun kolme minuuttia toista erää oli pelattu. Belgialaiset vastasivat kovalla vedolla yllättäen Tihumäen ykköskulmasta. Miinala otettiin vaihtoon ja Mattila takaisin kentälle, kun ottelua oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Mattilalle sattui pari ajoitusvirhettä puolustuksessa ja pallo painui kaksi kertaa miehen alta Suomen verkkoon kaventaen tilanteeksi 4-5. Tällöin vaihdettiin sentteriä, Honkanen vaihtoon ja Ylönen kentälle. Reilut neljä minuuttia ennen ottelun päätöstä belgialaisten nopea palautus upposi Suomen vitosesta tasoittaen jo pelin 5-5-lukemiin. Miinala tuli Tihumäen tilalle, kun otteluaikaa oli reilut kaksi minuuttia. Miinala yllättikin belgialaissentterin terävällä pompulla vieden suomalaiset jälleen johtoon. Puoli minuuttia tästä Mattilan pomppu puolestaan nousi belgialaisten ykköslaiturilta sisään, ja Suomi johti ottelua 7-5. Vajaat puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä belgialaisilta pitkä heitto, ja Ylönen sai kunnian sinetöidä loppulukemiksi 8-5 Suomelle kierteisellä rankkarilla kutoseen.

  Israel - Suomi /naiset

  Suomen naiset aloittivat Malmo Lady Inter Cup 2017-turnauksen lauantaipäivän ottelulla Israelia vastaan kokoonpanossa Leppänen ykkösessä (oikea laita), Halme keskellä ja Hynninen seiskassa (vasen laita). Suomen naiset saivat jobinpostia eilettäin, kun Somerkivelle tuli jalkavamma, joka estää hänen pelaamisensa lopputurnauksessa. Vain 15 sekuntia oli pelattu, kun israelilaisten heitto nousi Halmeen kautta kolmosesta Suomen verkkoon. Kolmen minuutin pelin jälkeen suomalaisten aikalisä israelilaisten kovan vitospuolen painostuksen vuoksi. 7.39 pelaamatta avauserää, kun jälleen israelilaiset tekivät maalin kolmosesta Halmeen kautta. 3.46 jäljellä avauserää, kun israelilaiset siirtyivät jo 3-0-johtoon kakkosesta Leppäsen alta. Israel siirtyi reilut kaksi minuuttia ennen puoliaikaa jo 4-0-johtoon vitosesta. Vajaa minuutti tästä, niin Leppänen kavensi kakkosesta tilanteeksi 1-4. Minuutti ennen puoliaikaa Hynninen vaihtoon ja Grönroos kentälle seiskalaituriksi. Israelille tuomittiin kymmenen sekunnin pelinviivytysrangaistus, mistä seuranneesta rankkarista Leppänen kavensi tilanteeksi 2-4 ykkösestä. Israelilaisten heitot tuottivat ongelmia suomalaissentteri Halmeelle, ja puoli minuuttia ennen puoliaikaa pallo nousi vitosesta Suomen reppuun. Puoliaikatulos täten 5-2 Israelille.

  Puoliajalla Grönroos takaisin vaihtopenkille ja Hynninen mukaan peliin. Kolme minuuttia oli toista erää pelattu, kun Leppäsen heitto upposi Israelin verkkoon kakkosesta kaventaen tilanteeksi 3-5. Molemmat joukkueet aloittivat pienen vaihtorumban, ensiksi Suomi otti Halmeen vaihtoon ja Grönroosin kentälle. Leppänen sentteriksi, Hynninen ykköslaituriksi ja Grönroos seiskalaituriksi. Hetki tästä, niin Leppänen vaihtoon, Halme sisään ykköslaituriksi, Grönroos sentteriksi ja Hynninen seiskalaituriksi. 2.16 pelaamatta, kun vielä Hynninen vaihtoon ja Leppänen sisään. Israel otti kovaa heittokalustoaan takaisin kentälle, jolloin Leppänen siirtyi sentteriksi ja Grönroos seiskalaituriksi. Israel iski loppulukemiksi 6-3 kolmosesta.

  Suomi - Japani /naiset

  Suomen naisten viimeinen alkulohkon ottelu oli Japania vastaan. Suomi aloitti kokoonpanossa Halme ykkösessä (oikea laita), Leppänen keskellä ja Grönroos seiskassa (vasen laita). Ensimmäiset neljä minuuttia ottelussa oli suomalaisittain hyvää puolustamista, mutta hyökkäystempo meinasi nousta liian kovaksi, joten Suomi otti aikalisän. Minuutti tästä, niin Japani siirtyi 1-0-johtoon, kun pallo nousi sentteri Leppäsen ja seiskalaituri Grönroosin kautta Suomen verkkoon. Ensimmäinen erä oli puolessavälissä, kun Japanilta pitkä heitto, Leppäsen rankkari oli todella tarkka kohti ykköskulmaa, mutta japanilaispuolustaja ehti torjumaan pallon ulos. 3.29 avauserää jäljellä, kun pallo pomppi seiskalaituri Grönroosin ylitse verkkoon muuttaen tilanteeksi 2-0 Japanille. 1.35 pelaamatta avauserää, kun Leppäseltä pitkä heitto, mutta japanilaisten rankkari sujahti Suomen maalin ohi ykköstolpan vierestä. Tällöin Leppänen otettiin vielä vaihtoon ja Hynninen sisään. Puoliaikatulos 2-0 Japanille.

  Puoliajalla Grönroos otettiin vaihtoon ja Leppänen takaisin kentälle. Suomi jatkoi kokoonpanossa Hynninen ykkösessä, Halme keskellä ja Leppänen seiskassa. Reilu minuutti pelattuna toista erää, kun japanilaisten heitto pomppi Hynnisen kautta rysään kolmosesta. Reilut kuusi minuuttia jäljellä, kun Leppäseltä pitkä heitto, mistä seuranneesta rankkarista japanilaiset kaunistelivat tilanteeksi jo 4-0 kakkosesta. 4.35 pelaamatta ottelua, kun Leppänen ulos ja Grönroos kentälle seiskalaituriksi. Japanilaiset pitivät Grönroosin pitkään kylmänä seiskalaidassa, kunnes oli 2.34 pelaamatta, jolloin japanilaiset iskivät vitosesta pallon Suomen verkkoon. Reilut kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä Halme vaihtoon ja Leppänen sisään sentteriksi. Lopputulos 5-0 Japanille. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomi pelaa huomisaamuna Suomen aikaa klo 9.00 alkavassa sijoitusottelussa sijoista 11 - 12 Turkin joukkuetta vastaan, joka on ollut turnauksessa mukana täysin kokemattomalla joukkueella.

  Turkki - Suomi /naiset

  Suomen naiset päättivät Malmo Lady Inter Cup 2017-turnauksensa sijoitusottelulla sijoista 11 - 12 Turkin kokematonta joukkuetta vastaan kokoonpanossa Leppänen ykkösessä (oikea laita), Halme keskellä ja Hynninen seiskassa (vasen laita). Suomi siirtyi 1-0-johtoon parin minuutin pelin jälkeen, kun Leppänen iski pallon maaliin kolmosesta. Tämän jälkeen Suomi puolusti tiukasti ja aiheutti jatkuvasti hyökkäyksillään vaaratilanteita Turkin päätyyn. 4.43 pelaamatta, kun turkkilaiset heittivät pitkän heiton, mutta Leppäsen keskelle suuntautunut rankkari torjuttiin. Leppäseltä pitkä heitto, kun erää oli jäljellä 2.29, ja turkkilaisten rankkari sujahti sisään seiskakulmasta tasoittaen ottelun lukemiin 1-1. Leppänen vastasi kuitenkin välittömästi seuraavasta heitosta vieden suomalaiset jälleen johtoon. Näistä lukemista lähdettiin puoliajalle.

  Toista erää oli pelattu puolisen minuuttia, kun Leppänen vei suomalaiset 3-1-johtoon vitosesta. Seuraava Leppäsen heitto oli pitkä, mutta turkkilaiset törmäilivät rankkaritilanteessa ja täten kunnollista rankkariyritystä ei tullut. 9.34 pelaamatta, kun turkkilaiset ottivat rangaistuksen laittomasta valmennuksesta ja Leppänen rokotti rankkarilla kolmoseen muuttaen tilanteeksi 4-1 Suomelle. Puolet toista erää jäljellä, kun Leppänen iski keskisektorilta suomalaiset jo 5-1-johtoon. 4.57 aikaa jäljellä kellossa, kun Leppänen jatkoi maalitehtailuaan, tällä kertaa pallo painui sisään kakkosesta. Neljä minuuttia pelaamatta, kun Hynninen ulos ja Grönroos kentälle seiskalaituriksi. Vielä vajaat puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä Leppäänen pääsi iskemään ottelun seitsemännen maalinsa rankkarilla vitoseen. Näin Suomen naiset ottivat turnauksen avausvoittonsa 7-1-lukemin ja näin välttivät turnauksen jumbosijan.

  Japani - Suomi /miehet

  Suomen miehet päättivät Malmo Men Inter Cup 2017-turnauksensa sijoitusottelussa sijoista 7 - 8 Japania vastaan. Avauskokoonpanossa olivat Eronen ykkösessä (oikea laita), Honkanen keskellä ja Mattila seiskassa (vasen laita). Pelin alku oli hyvin tunnustelevaa peliä, missä Japani piti yllä kuitenkin kovaa tempoa nopeilla palautuksillaan. Mattila vei suomalaiset neljän minuutin pelin jälkeen 1-0-johtoon käymällä kiertämässä Erosen puolelta ja iskemällä pallon Japanin verkkoon vitosesta. Japanilaisilta pian tämän jälkeen pomppuheittorangaistus, mutta Mattilan rankkari painui ykköspuolelta ulos. Erän puolenvälin jälkeen Honkaselle sattui pari torjuntavirhettä kolmospuolella ja pallo nousi kahdesti miehen jalkojen kautta Suomen verkkoon, ja näin Japani oli hetkessä 2-1-johdossa. Neljä minuuttia erää pelaamatta, kun Mattila vaihtoon ja Miinala kentälle. Miinalalle tuomittiin rangaistus pitkästä heitosta, mutta mies venytti japanilaisten rankkarin tielle, joka oli matkalla kohti seiskakulmaa. Hetki tästä, niin Eroselta niin ikään pitkä heitto, ja tällä kertaa japanilaisten rankkari upposi Suomen verkkoon ykkösestä muuttaen tilanteeksi 3-1. Suomella oli tämän jälkeen hyvä vaihe ottelussa, kun ensin Erosen pomppu nousi japanilaisten ylärimaan, ja heti perään Miinalan heitto kolisutti japanilaisten seiskatolppaa. Neljä sekuntia ennen puoliaikaa Honkaselta pitkä heitto, mutta Honkanen venyi kuitenkin pallon tielle kolmoseen. Miinala hyökkäsi välittömästi tämän jälkeen ja kahdessa sekunnissa pallo oli Japanin verkossa kaventaen puoliaikatilanteeksi 2-3.

  Puoliajalla Honkanen vaihtoon ja Ylönen sentteriksi. Toisen erän alkuun Miinalalta pomppuheittorangaistus, mutta tällä kertaa Miinala torjui rankkarin, joka oli menossa kohti ykköskulmaa. Japanilaisten kierteinen pomppu yllätti Erosen ykköskulmasta ja Japani siirtyi 4-2-johtoon. Tällöin Miinala vaihtoon ja Mattila takaisin seiskalaituriksi. Kahdeksan minuuttia ennen ottelun päätöstä Eronen vaihtoon ja Tihumäki kentälle. Ylöseltä pomppuheittorangaistus, ja tällä kertaa japanilaiset onnistuivat rankkarissaan muuttaen tilanteeksi 5-2. Juuri ennen toisen erän puoltaväliä Mattilalle vihellettiin pitkä heitto, ja japanilaiset osuivat jälleen rankkarilla kakkoseen. Suomelle tuomittiin pelinviivytysrangaistus vaihtotilanteessa, kun Ylönen otettiin ulos ja Miinala kentälle. Japanilaiset valitsivat Miinalan torjumaan rankkaria. Miinala kuunteli rauhassa japanilaisten rankkarin ja nappasi pallon helposti kiinni kakkosesta. Miinala tuli alkuun sentteriksi kentälle, mutta koko loppuerän Miinala ja Mattila vaihtoivat paikkoja kentällä. Japani siirtyi jo 7-2-johtoon Tihumäen ykköskulmasta. Tihumäki kuitenkin vastasi pian nostattamalla japanilaissentterin kautta pallon Japanin verkkoon. Tihumäeltä pitkä heitto, ja japanilaiset iskivät jo tilanteeksi 8-3. Japanilaisten heiveröinen pomppu kiipesi Miinalan ylitse verkkoon, ja tilanne oli 9-3. Miinala hermostui tästä ja jysäytti hurjan vedon ohi japanilaispuolustuksen kaventaen tilanteeksi 4-9. Mattila teki vielä minuutti ennen ottelun päätöstä japanilaisten vitosesta loppulukemiksi 5-9, joten suomalaisten oli tyytyminen kahdeksanteen sijaan tämän vuoden turnauksessa ailahtelevien esitysten jälkeen.

  Sivun alkuun | Palaute | Arkisto | Etusivu | webmaster@maalipallo.net
  Sivua on päivitetty 29.5.2017