Kuvassa Nalle Puh Suomi-paidassa Onnelassa

Suomen naiset tulessa Liettuan Trakaissa


Sarjatoiminta
Pelivarusteet ja -välineet
Maalipallon harjoitusvuorot ja kokeilumahdollisuudet
Linkkejä ja yhteystietoja
Materiaalisalkku
Historiaa
Maalipallo.net t-paitojen tilauslomakepowered by FreeFind

Naiset Liettuan kansainvälisessä turnauksessa 23.-25.3.2018

 • Suomen joukkueen kokoonpano
 • Perjantai 23.3.
 • Lauantai 24.3.
 • Sunnuntai 25.3.
 • Alkusarjan taulukko
 • Sijoitukset
 • Otteluraportit Suomen peleistä
 • Suomen naisten maalipallomaajoukkue osallistuu Liettuan Trakaissa pelattavaan kansainväliseen naisten maajoukkueturnaukseen 23. - 25.3.2018. Samaan aikaan Trakaissa pelataan myös nuorten maalipalloturnaus. Tämä on Suomen naisten vuoden 2018 ensimmäinen kansainvälinen turnaus. Tasan puolen vuoden kuluttua naisilla koittavat Puolan B-Sarjan EM-Kilpailut, joten nyt on hyvä hetki ottaa pitkästä aikaa tuntumaa kansainvälisiin otteluihin ja katsoa, missä joukkue menee; mikä on hyvää ja missä on petrattavaa, jotta löydetään oikeat painopisteet harjoittelulle tulevia arvokisoja silmällä pitäen. Trakain turnaus on myös ensimmäinen tulikaste kansainvälisesti vuoden alusta naisten päävalmentajan pestiin nousseelle Petri Posiolle.

  Trakain naisten turnaukseen osallistuvat seuraavat maat: Israel, Ranska, Suomi, USA ja Venäjä. Joukkueet pelaavat yksinkertaisen kaikki kaikkia vastaan alkusarjan, minkä jälkeen ovat vuorossa välieräottelut ja mitalipelit.

  Suomen joukkueen kokoonpano

  Pelinumero / Nimi
  #1 Susanna Halme (kapteeni)
  #2 Krista Leppänen
  #6 Raisa Kuusela
  #7 Miina Grönroos
  Päävalmentaja: Petri Posio
  Fysiikkavalmentaja: Arttu Mäkinen
  Huoltaja: Maarit Lehto
  

  Otteluohjelma ja -tulokset

  Perjantai 23.3.

  Kello Ottelu Tulos Puoliaika
  09.00 Suomi - Ranska 9 - 2 5.helmi
  10.00 Venäjä - Israel 7 - 7 3.maalis
  14.00 USA - Suomi 5 - 8 3.maalis
  15.00 Ranska - Venäjä 2 - 12 2.marras
  19.00 Venäjä - USA 8 - 5 4.maalis
  20.00 Israel - Ranska 12 - 6 6.touko

  Lauantai 24.3.

  Kello Ottelu Tulos Puoliaika
  10.00 USA - Israel 5 - 10 2.heinä
  11.00 Suomi - Venäjä 2 - 4 1.helmi
  15.00 Israel - Suomi 8 - 3 2.tammi
  16.00 Ranska - USA 3 - 7 1.huhti
  19.00 Välierä 1: A1 Israel - A4 USA 8 - 6 4.maalis
  20.00 Välierä 2: A2 Venäjä - A3 Suomi 10 - 0 6 - 0

  Sunnuntai 25.3.

  Kello Ottelu Tulos Puoliaika
  09.00 Pronssiottelu: Suomi - USA 4 - 4, ja 4 - 5 3 - 2
  11.00 Loppuottelu: Israel - Venäjä 5 - 3 2 - 1

  Alkusarjan taulukko

  Sijoitus Joukkue Ottelut Voitot Tasapelit Tappiot Tehdyt Päästetyt Maaliero Pisteet
  1 Israel 4 3 1 0 37 21 16 10
  2 Venäjä 4 3 1 0 31 16 15 10
  3 Suomi 4 2 0 2 22 19 3 6
  4 USA 4 1 0 3 22 29 -7 3
  5 Ranska 4 0 0 4 13 40 -27 0

  Sijoitukset

  1. Israel
  2. Venäjä
  3. USA
  4. Suomi
  5. Ranska
  

  Otteluraportit Suomen peleistä

  Suomi - Ranska

  Suomen naiset avasivat Liettuan Trakaissa pelattavan maajoukkueturnauksen ensimmäisen ottelunsa Ranskaa vastaan kokoonpanossa Kuusela ykkösessä (oikea laita), Halme keskellä ja Leppänen seiskassa (vasen laita). Suomalaiset saivat otteluun hyvän startin, kun vajaan minuutin pelin jälkeen Kuusela iski pallon ranskalaisten verkkoon ykköspuolelta. Kolme ja puoli minuuttia pelattu, kun Leppänen pomputti pallon Ranskan rysään ja Suomi 2-0-johtoon. Ranska otti tällöin aikalisän, mutta jostain syystä joukkue sai aikalisän päätteeksi pelinviivytysrangaistuksen. Leppäsen rankkari lipsahti pitkäksi heitoksi, ja ranskalaiset pääsivät rokottamaan omasta rankkaritilaisuudestaan. Ranskalaiset saivat tästä virtaa ja tasoittivat heti seuraavasta hyökkäyksestä ottelun, kun pallo vilahti Kuuselan kainalosta Suomen nuottaan. Vain hetki tästä, niin Leppäseltä pitkä heitto, mutta ranskalaisten rankkari oli niin ikään pitkä. Halmeelta rankkari kolmoseen, mutta ranskalaispuolustaja onnistui torjunnassaan. Erän puolivälissä Kuusela otettiin vaihtoon ja vastikään 18 vuotta täyttänyt Miina Grönroos kentälle seiskalaituriksi, Leppäsen siirtyessä ykköslaituriksi. Leppänen oli tuomarin silmätikkuna ja jälleen naiselle tuomittiin pitkä heitto, mutta nainen koppasi helposti ranskalaisten keskelle suuntautuneen rankkarin haltuunsa. Seuraava Leppäsen heitto löysi tiensä verkon perukoille keskisektorilta ja Suomi johtoon. Kolme minuuttia avauspuoliskoa jäljellä, kun Suomelta aikalisä, minkä jälkeen Leppänen siirtyi keskelle ja Halme ykköseen. Puolitoista minuuttia jäljellä, kun Halmeen kierteinen heitto ristesi kentän ja upposi vastustajan ykköspuolelta sisään. Tämä sai ranskalaiset turhautumaan, ja seuraava ranskalaisheitto olikin pitkä, mistä seuranneen rankkarin Leppänen sijoitti vuorenvarmasti häkkiin ja Suomi 5-2-johtoon. Nämä olivat myös puoliaikalukemat.

  Puoliajalla Halme otettiin huilaamaan vaihtopenkille ja Kuusela sisään ykköslaitaan. Kolme minuuttia toista puoliskoa pelattu, kun Leppäsen nopea palautus yllätti ranskalaispuolustuksen kolmosesta, mistä pallo nousi sentterin käsien kautta pömpeliin ja Suomi tukevoitti johtoaan. Vajaat viisi minuuttia ottelua jäljellä, kun Leppänen käytti armotta hyväkseen juuri kentälle tulleen ranskalaissentterin epävarmuuden iskemällä tämän jalkojen kautta pallon sisään kolmosesta. Leppänen pääsikin tämän jälkeen huilaamaan vaihtopenkille ja Halme takaisin tositoimiin sentteriksi. Kolme minuuttia jäljellä, kun Kuusela iski lukemiksi jo 8-2 Suomelle. Reilut kaksi minuuttia jäljellä, kun myös Grönroos sai onnistumisen tililleen; nuoren naisen maajoukkueuran toinen osuma syntyi kolmosesta. Kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä vielä Kuusela vaihtoon ja Leppänen takaisin sentteriksi ja Halme ykköseen. Enempää merkittäviä tapahtumia ottelussa ei nähty, joten Suomelle loistava startti turnaukseen 9-2-murskavoitolla Ranskasta. Seuraavassa ottelussa vastus on jo aivan eri tasoa, kun Rion Paralympialaisten pronssijoukkue ja hallitseva maailmanmestari USA tulee vastaan klo 14.00 alkavassa taistossa.

  USA - Suomi

  Suomen naiset lähtivät haastamaan hallitsevaa maailmanmestaria USA:ta kokoonpanossa Leppänen ykkösessä (oikea laita), Halme keskellä ja Grönroos seiskassa (vasen laita). Puolentoista minuutin pelin jälkeen Leppäsen heitto tuomittiin pitkäksi, mutta Leppänen torjui jenkkien keskelle suuntautuneen rankkarin helposti. Neljä minuuttia pelattu, kun Suomelta aikalisä; jenkit sähläsivät aikalisätilanteessa joukkuerangaistuksen arvoisesti, Leppänen otti rankkarin hoitaakseen ja tykitti pallon keskeltä sisään ja Suomi 1-0-johtoon. Valitettavasti Leppäsen seuraava heitto oli jälleen pitkä, mistä seuranneesta rankkarista jenkit tulivat väkisin tasoihin ykkösestä sisään painuneella vedolla. Leppäsen heittopeli oli riskaapelia ja naiselle tuomittiin jo ottelun kolmas pitkä heitto, ja tällä kertaa rankkari painui Suomen rysään vitosesta, 2-1 jenkeille. Vajaat viisi minuuttia pelaamatta, kun Grönroos siirtyi vaihtopenkille ja Kuusela kentälle ykköslaituriksi, Leppäsen siirtyessä seiskaan. Kaksi ja puoli minuuttia ennen erätaukoa pallo nousi kolmosesta Suomen nuottaan ja jenkit kahden maalin karkumatkalle. Minuutti jäljellä avauspuoliskoa, kun Leppäsen terävä veto kolmoseen kavensi ottelun 2-3-lukemiin ja heti seuraavasta hyökkäyksestä päävalmentaja Posion ohjeistamana Kuusela heitti ristipallon vastustajan ykköskulmasta sisään ja Suomi nousi tasoihin. Puoliajalle siis 3-3-lukemista.

  Toista puoliskoa oli pelattu puolitoista minuuttia, kun jenkkien tarkka heitto ykköskulmaan sujahti Kuuselan kainalosta sisään ja jenkit jälleen johtoon. Kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen Kuusela takaisin vaihtopenkille ja Grönroos palasi seiskalaituriksi ja Leppänen siirtyi ykköslaituriksi. Tämän jälkeen haettiin asetelmia ottelussa; suomalaiset puolustivat rautaisasti ja parin aikalisän turvin yritettiin löytää paikkaa, mistä pallo saataisiin iskettyä sisään jenkkien puolustuksen lävitse. Kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä Leppäsen hieno ristipallo jysähti vastustajan ykköstolpan kautta rysään ja Suomi tuli tasoihin. Heti perään Suomelta aikalisä. Reilu minuutti otteluaikaa jäljellä, kun jenkkien kokenut Asya Miller heitti pomppuheittorangaistuksen, Leppänen oli päättäväinen rankkarissaan ja keskisektorilta lähtenyt pallo kiersi vastustamattomasti sisään kutosesta ja Suomi 5-4-johtoon. Seuraavakin jenkkien heitto lipsahti pomppuheittorangaistukseksi, mutta tällä kertaa Leppäsen seiskasta kohti vitosta kiertänyt rankkari torjuttiin jenkkipuolustajan toimesta. 1.01 pelaamatta, kun jenkit tulivat tasoihin Grönroosin seiskakulmaan painuneella vedolla. Nuori Grönroos ei tästä hätkähtänyt lainkaan, vaan naisen kierteinen heitto sekoitti jenkkipuolustuksen ja pallo sisään vitosesta. Tämän jälkeen jenkkivalmentaja aiheutti pienen torikokouksen, sillä tämä alkoi metelöidä ennen maalivihellystä; tuomareiden pitkän pohdinnan jälkeen Grönroosin osuma hyväksyttiin ja Suomi 6-5-johtoon 37 sekuntia ennen päätössummeria. Tämän jälkeen jenkkivalmentaja rupesi säätämään oikein kunnolla, minkä seurauksena ottelun lopusta tuli todella sekasortoinen. Ensin jenkeille tuomittiin kaksi rangaistusta vaihtotilanteessa vitkastelusta; ensiksi Grönroosin rankkari torjuttiin, mutta tämän jälkeen rankkaria heittämään tullut Halme ei epäröinyt hetkeäkään, vaan iski pallon jenkkien reppuun ja Suomi johti 7-5. Tämän jälkeen jenkkivalmentajan kupongit olivat niin sekaisin, että mies otti jälleen laittoman valmennuksen ja tämän seurauksena hänet poistettiin hallista. Suomalaiset pysyivät tyynenrauhallisina ja Leppäselle annettiin kunnia tintata rankkarista loppulukemiksi 8-5 Suomelle, joten näin Suomen naiset kukistivat hallitsevan maailmanmestarin ja Rion Paralympialaisten pronssimitalistit.

  Suomen naiset ja tuore päävalmentaja Petri Posio ovat saaneet täten unelmastartin Trakain turnaukselle ja kansainväliselle maalipallovuodelle 2018. Suomen naisten ottelut jatkuvat huomenna, kun klo 11.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu hallitseva euroopanmestari, kivenkova Venäjä.

  Suomi - Venäjä

  Suomen naiset lähtivät Liettuan Trakaissa pelattavan kansainvälisen maalipalloturnauksen toiseen päivään takataskussaan kaksi upeaa voittoa eilispäivältä ja varmasti roppakaupalla itseluottamusta. Naisilla oli vastassaan ehkä tämän hetken maailman kovin naismaalipallomaa Venäjä, mutta suomalaiset lähtivät ennakkoluulottomasti haastamaan itänaapurit kokoonpanossa Kuusela ykkösessä (oikea laita), Leppänen keskellä ja Grönroos seiskassa (vasen laita). Venäläiset siirtyivät 1-0-johtoon reilun minuutin pelin jälkeen, kun terävä venäläisheitto livahti Leppäsen alta vitosesta rysään. Reilut kolme minuuttia pelattuna, kun Leppäsen nopea palautus rikkoi venäläispuolustuksen vitosesta vinguttaen verkkoa tasoituksen merkiksi. Heti erän puolenvälin jälkeen venäläiset löysivät jälleen tilaa Suomen vitosesta ja tilanne 2-1 Venäjälle. Pian tämän jälkeen Leppänen otettiin vaihtoon ja eilettäin vakuuttavasti sentterinä pelannut Halme kentälle. Neljä ja puoli minuuttia jäljellä avauspuoliskoa, kun venäläisiltä pomppuheittorangaistus, mutta valitettavasti Kuuselan rankkari kilpistyi venäläispuolustajaan. Kellossa oli aikaa enää yhdeksän sekuntia, kun Halmeelle tuomittiin pitkä heitto. Venäläisten rankkari painui kuitenkin ykköspuolelta leveäksi, joten takaiskulta vältyttiin. Puoliajalle venäläisten 2-1-johtolukemista.

  Toista puoliskoa oli pelattu reilut kolme minuuttia, kun Halmeen ulkokierteinen heitto yllätti venäläispuolustajan ja pallo painui sisään seiskakulmasta tasoittaen ottelun 2-2-lukemiin. Vain puoli minuuttia tästä pallo nousi kolmosesta Halmeen torjunnasta Suomen häkkiin ja venäläiset jälleen johtoon. Heti tämän jälkeen otettiin suomalaisten toimesta vaihto; hienosti esiintynyt Grönroos ulos ja Leppänen seiskalaituriksi tuomaan heittovoimaa. Tämän jälkeen pelattiin pitkä pätkä tarkkaa peliä molempien osalta. Kolme minuuttia jäljellä, kun venäläisheitto lipsahti pitkäksi. Leppäsen hyvä rankkari seiskasta ristiin kohti kutosta pysähtyi kuitenkin venäläispuolustajaan. Pian tämän jälkeen Kuusela otettiin vaihtoon ja Grönroos takaisin kentälle seiskalaitaan, Leppäsen siirtyessä ykköslaituriksi. Venäläisten nopea palautus Leppäsen heiton jälkeen avasi suomalaispuolustuksen ja Venäjä 4-2-johtoon, kun kaksi minuuttia oli peliaikaa jäljellä. Suomi haki vielä kavennusta kiivaasti, Leppänen siirrettiin sentteriksi ja Halme ykköseen, Kuuselakin pääsi vielä kentälle viimeiseksi puoleksi minuutiksi, mutta venäläisten vankka rutiini vei voiton urheasti taistelleista suomalaisista.

  Suomen naisten viimeinen alkusarjan ottelu on Israelia vastaan ja tuo ottelu käynnistyy klo 15.00. Aamun avausottelussa Israel kukisti USA:n 10-5, joten aamuisten tulosten perusteella Suomi on alkulohkossaan joko toinen tai kolmas ja pelaa välieräottelunsa tänään klo 20.00.

  Israel - Suomi

  Suomen naiset avasivat Liettuan Trakain kansainvälisen turnauksen neljännen ja samalla viimeisen alkulohkon ottelunsa Israelia vastaan kokoonpanossa Kuusela ykkösessä (oikea laita), Halme keskellä ja Leppänen seiskassa (vasen laita). Ottelun alku oli todella tasaista ja tuimaa taistoa, ja avausmaalia jouduttiin odottamaan yli viisi minuuttia, kunnes Suomen aikalisän jälkeen Leppänen lähetti keskisektorilta pallon, joka viuhui kohti ykköskulmaa ja upposi sisään ja Suomi 1-0-johtoon. Hieman erän puolenvälin jälkeen Halme ja Kuusela vaihtoivat pelipaikkoja. Neljä minuuttia kellossa, kun Leppäsen heitto lipsahti ikävä kyllä pitkäksi, mutta ei hätää, sillä Leppänen venytti hienosti kakkosta kohti suuntautuneen rankkarin eteen. Kolme minuuttia avauspuoliskoa jäljellä, kun Leppänen otettiin vaihtoon ja Grönroos tilalle seiskalaituriksi. Israelilaiset kokeilivat heti Grönroosia ja pallo painui seiskatolpan kautta sisään ja peli tasan. Israelilaisilta pitkä heitto, mutta Halmeen hyvä ristipallo seiskasta vastustajan kutoseen kilpistyi kuitenkin israelilaispuolustajaan. Reilu minuutti ennen erätaukoa Israel onnistui siirtymään 2-1-johtoon, kun pallo kääntyi Kuuselan kautta kolmosesta ykköskulmaan. Puoliajalle siis Israelin 2-1-johtolukemista.

  Puoliajalla vaihto; Kuusela ulos ja Leppänen takaisin kehiin ykköslaituriksi, Halmeen siirtyessä takaisin sentteriksi. Leppäsen ensimmäinen heitto upposi Israelin nuottaan ja Suomi tuli tasoihin. Reilu minuutti pelattu, kun Leppäseltä pitkä heitto, mutta israelilaisten rankkari rankasti ulos. Kaksi ja puoli minuuttia pelattu, kun pallo nousi suomalaispuolustuksesta vitosesta ja painui verkkoon, 3-2 Israelille. Leppänen painosti raivoisasti israelilaisten seiskalaituria, mutta tämä kesti Leppäsen väsytystaktiikan. Kahdeksan minuuttia jäljellä, kun Grönroosilta pitkä heitto, mutta nainen ei suostunut taipumaan rankkarissa, vaan venyi pallon tielle kakkoseen. Pari minuuttia myöhemmin Leppäsen pitkä kuitenkin kostautui ja Israel 4-2-johtoon. Reilut viisi minuuttia jäljellä, kun Israel vaihtoi lisää tulivoimaansa kentälle ja tämä sekoitti suomalaisten pasmoja. Leppänen ja Grönroos vaihtoivat laitoja, mutta israelilaiset onnistuivat yllättämään kutosesta Leppäsen ja tilanne 5-2. Sekava tilanne suomalaispäädyssä, minkä jälkeen Grönroos vieritti vain pallon kohti vastustajan päätyä, ja kappas vaan, pallo lipsahtikin israelilaisten seiskakulmasta sisään. Ottelun loppu oli kuitenkin todella epävarmaa puolustamista suomalaisilta ja erityisesti vitospuolelta paukkui maaleja Suomen verkkoon ja lopulta Israel karkasi selvään 8-3-voittoon. Nämä voittolukemat takasivat Israelille ykköspaikan alkulohkossa ja se kohtaa USA:n välierissä klo 19.00 ja toisessa välierässä klo 20.00 iskevät yhteen Suomi ja Venäjä.

  Välierä: Venäjä - Suomi

  Suomen naiset lähtivät välieräotteluun hallitsevaa euroopanmestaria Venäjää vastaan kokoonpanossa Leppänen ykkösessä (oikea laita), Halme keskellä ja Grönroos seiskassa (vasen laita). Ottelun kuva kävi selväksi heti avausminuuteilta; venäläisillä oli turnauksessa todella laaja rosteri ja suomalaiset olivat kovien taisteluiden uuvuttamia, kun ainoastaan neljällä pelaajalla maajoukkueemme oli mukana turnauksessa. Leppäsen pitkä heitto puolentoista minuutin jälkeen kostautui, kun venäläisten heitto rankkarissa oli tarkkaakin tarkempi ykkönen. Hetki tästä, niin Halmeen torjunnasta pallo nousi Suomen rysään ja venäläiset kahden maalin karkumatkalle. Kun onnetarkin hylkäsi Suomen, niin venäläiset kiittivät ja kuittasivat; seuraava venäläisten heitto kimposi Grönroosin torjunnasta Halmeen selkään ja siitä maaliin. Neljä ja puoli minuuttia pelattu, kun Leppäsen ylipelaaminen tuotti jälleen hyökkäysvirheen pitkän heiton muodossa, mutta tällä kertaa venäläisten rankkariyritys kolisutti vain Suomen seiskatolppaa. Tämä oli vain hetkellinen lohtu, sillä hetken kuluttua venäläiset iskivät jo 4-0-lukemat ykköstolpan kautta. Seitsemän minuuttia avauspuoliskoa pelaamatta, kun venäläisiltä pitkä heitto, mutta Leppäsen rankkari kiersi niukasti ykköstolpan väärälle puolelle. Avauspuoliskoa jäljellä reilut viisi minuuttia, kun Leppänen otettiin vaihtoon ja Kuusela sisään ykköslaituriksi. Tämä ei hetkauttanut venäläisiä, vaan pallo iskettiin nopeasti Kuuselan alta rysään ja tilanne 5-0. Kuusela ei onnistunut nollaamaan tilannetta, vaan nainen yllätettiin uudestaan heti seuraavasta venäläishyökkäyksestä ja taululla jo lohduttomat 6-0-lukemat. Tämän jälkeen Suomen aikalisä ja tilanne saatiin rauhoitettua niin, että puoliajalle näistä venäläisten 6-0-johtolukemista.

  Toista puoliskoa oli pelattu vajaat kaksi minuuttia, kun venäläisheitto sujahti Kuuselan ja Halmeen välistä Suomen nuottaan ja tilanne 7-0. Viisi minuuttia toista puoliskoa pelattuna, kun suomalaisten ongelmat kolmospuolella jatkuivat; pallo nousi Halmeen kautta pömpeliin, ja tämän jälkeen Halme otettiin vaihtoon ja Leppänen sisään sentteriksi. Viisi minuuttia pelaamatta, kun Kuusela palasi hieman hitaasti oman heittonsa jälkeen paikalle ja venäläiset kuittasivat nopealla palautuksella pallon reppuun. Kellossa aikaa jäljellä 3.33, kun Suomen aikalisä, mutta tämä ei auttanut, vaan venäläiset katkaisivat ottelun, kun kellossa oli jäljellä 3.02; jälleen suomalaisten kolmosväli soi ja lopputulos siis tyrmäävästi Venäjälle 10-0. Suomalaisten tie vie pronssiotteluun, missä se kohtaa USA:n.

  Loppuottelu: Suomi - USA

  Suomen naiset avasivat Liettuan Trakaissa pelatun kansainvälisen turnauksen pronssiottelun hallitsevaa maailmanmestaria USA:ta vastaan kokoonpanossa Leppänen ykkösessä (oikea laita), Halme keskellä ja Grönroos seiskassa (vasen laita). Suomen päävalmentajalla Posiolla oli ottelun alussa liikaakin ohjeita suojateilleen, kun tämä ei poistunut kentältä riittävän ajoissa ja sai siitä hyvästä pelinviivytysrangaistuksen. Jenkit valitsivat Grönroosin torjumaan rankkaria. Jenkeiltä vuorenvarma rankkari ykköstolpan juuresta sisään ja jenkit johtivat jo ennen kuin peli oli edes alkanut. Itse ottelussa suomalaiset olivat hienossa vedossa ja puolustus toimi upeasti kummaltakin joukkueelta. Neljä ja puoli minuuttia pelaamatta avauspuoliskoa, kun Leppäsen terävä napautus rikkoi jenkkipuolustuksen kolmosesta ja peli tasan. Jenkit turhautuivat tästä ja heittivät seuraavasta heitostaan pitkän; Leppänen toimitti rankkarin jenkkien rysään kakkosesta ja Suomi kuskin paikalle ottelussa. Jenkit onnistuivat kuitenkin kuittaamaan välittömästi tilanteen, kun millintarkka jenkkiläisten heitto upposi sisään suomalaisten seiskakulmasta. Jenkkien sentteri oli todella epävarma, eikä Leppänen jättänyt tätä käyttämättä, vaan jälleen pallo sisään kolmosesta ja Suomi 3-2-johtoon puolitoista minuuttia ennen erätaukoa. Tällöin jenkkiläiset vaihtoivat sentteriä. Puoliajalle Suomen johdosta.

  Toista puoliskoa pelattuna puolitoista minuuttia, kun oivalla pelipäällä ollut Leppänen vingutteli jenkkien verkkoa vitosesta sisään painuneella tykillä ja Suomi 4-2-johtoon. Eilettäin Venäjä pelissä esiin tulleet ongelmat suomalaisten kolmospuolen puolustamisessa jatkuivat, kun jenkit iskivät kolmosesta kavennuksen. Vajaat viisi minuuttia pelaamatta ottelua, kun jenkit tulivat väkisin tasoihin vitosesta. Tämän jälkeen haettiin ratkaisumaalia hanakasti; käytettiin aikalisiä puolin ja toisin. Sekunti ennen varsinaisen peliajan päätöstä Suomelta vielä vaihto, kun Grönroos ulos ja Kuusela sisään. Trakain turnauksen pronssiottelu eteni aina jatkoaikatrilleriksi.

  Jatkoaika on 2 x 3 minuuttia kultaisen maalin säännöllä. Grönroos tuli takaisin kehiin Kuuselan tilalle. Jatkoaikaa oli pelattuna minuutti ja viisi sekuntia, kun jenkkien terävä heitto painui kolmosesta Halmeen torjunnan kautta Suomen nuottaan ja kultaisen maalin turvin jenkit nappasivat pronssiset mitalit Trakain turnauksesta. Suomalaisilta kuitenkin loistava tasonnosto eilisestä välieräromahduksesta. Kaikin puolin Suomen naisten esiintyminen oli todella lupauksia antavaa; loistava avauspäivä turnauksessa kahden voiton turvin, toisen päivän aamuottelu Venäjää vastaan todella tiukkaa taistoa kuten myös avauspuolisko turnausvoittaja Israelia vastaan. Lauantaina hieman bensa loppui joukkueelta, mutta sunnuntainen pronssiottelu oli todella ennakkoluulotonta taistelua.

  Nyt joukkue on saanut tulikasteensa uuden päävalmentajan Posion kanssa ja työnteko jatkuu kotimaassa viikkoharjoittelun ja maajoukkueleirien muodossa.

  Suomen naiset pelaavat vielä Puolan B-Sarjan EM-Kilpailuihin valmistavan kansainvälisen turnauksen Espanjassa elokuun alussa ja syyskuun lopulla on luvassa sitten arvokisat, mistä haetaan nousua takaisin EM-Kilpailuiden A-Sarjaan.

  Sivun alkuun | Palaute | Arkisto | Etusivu | webmaster@maalipallo.net
  Sivua on päivitetty 25.3.2017