Kuvassa Nalle Puh Suomi-paidassa Onnelassa

Espanjan kansainvälinen turnaus 11.-12.8.2018


Sarjatoiminta
Pelivarusteet ja -välineet
Maalipallon harjoitusvuorot ja kokeilumahdollisuudet
Linkkejä ja yhteystietoja
Materiaalisalkku
Historiaa
Maalipallo.net t-paitojen tilauslomakepowered by FreeFind

Suomen Naiset Viimeisiin Kansainvälisiin Koitoksiin Ennen Puolan B-Sarjan EM-Kilpailuja

 • Suomen joukkueen kokoonpano
 • Lauantai 11.8.
 • Sunnuntai 12.8.
 • Turnaustaulukko
 • Sijoitukset
 • Otteluraportit Suomen peleistä
 • Suomen naisten maalipallomaajoukkueen valmistautumisvauhti kohti syyskuun lopun Puolan B-Sarjan EM-Kilpailuja kiihtyy, kun viime viikonlopun naiset viettivät leireilemällä Pajulahden Liikuntakeskuksessa, missä joukkuepeliä ja erilaisia kokoonpanovariaatioita hiottiin kahden päivän ajan. Peliharjoitusten ohessa joukkue kävi nauttimassa ulkoilmasta ja suomalaisesta järvimaisemasta melontareissun muodossa.

  Tulevana viikonloppuna 11.8. - 12.8. Suomen naiset ovat tulessa Espanjan Vitoriassa, lähellä Baskimaan pääkaupunkia Bilbaota, jossa pelataan neljän maan kansainvälinen turnaus. Tämä on Suomen naisille viimeinen valmistava kansainvälinen harjoitusturnaus ennen Puolan Chorzowissa 23.9. - 29.9. pelattavia B-Sarjan EM-Kilpailuja, missä suomalaisten tavoitteena on totta kai sijoittuminen kolmen parhaan joukkoon ja sitä kautta nousu takaisin EM-kisojen A-Sarjaan.

  Vitorian turnaukseen Suomen lisäksi osallistuvat emäntäjoukkue ja Suomen kanssa samassa alkulohkossa Puolassa pelaava Espanja sekä viime syksyn Pajulahden EM-Kilpailuiden viides Tanska ja kuudes Iso-Britannia. Etu käteen vastukset vaikuttavat olevan oikein erinomaisia Suomelle, sillä luvassa on erittäin tiukkoja taistoja todella tasaväkisten joukkueiden välillä. Alta Suomen joukkue Vitorian turnaukseen ja otteluohjelma.

  Suomen joukkueen kokoonpano

  Pelinumero / Nimi
  #1 Susanna Halme
  #2 Krista Leppänen
  #3 Miina Grönroos
  #4 Kaisu Hynninen
  #7 Katja Heikkinen
  Päävalmentaja: Petri Posio
  Fysiikkavalmentaja: Arttu Mäkinen
  Huoltaja: Maarit Lehto
  

  Otteluohjelma ja -tulokset (Ajat Suomen aikoja)

  Lauantai 11.8.

  Kello Ottelu Tulos
  10.55 Iso-Britannia - Tanska 2 - 3
  11.50 Suomi - Iso-Britannia 5 - 4
  12.45 Espanja - Iso-Britannia 3 - 1
  13.40 Tanska - Suomi 2 - 8
  18.15 Suomi - Espanja B
  ystävyysottelu,
  ei lasketa pisteisiin
  3 - 0
  20.05 Espanja - Tanska 1 - 11
  21.00 Espanja - Suomi 0 - 4

  Sunnuntai 12.8.

  Kello Ottelu Tulos
  11.00 Pronssiottelu Espanja - Iso-Britannia 2 - 10
  12.00 Loppuottelu Suomi - Tanska 1 - 4

  Turnaustaulukko

  Sijoitus Joukkue Ottelut Voitot Tasapelit Tappiot Tehdyt Päästetyt Maaliero Pisteet
  1 Suomi 3 3 0 0 17 6 11 9
  2 Tanska 3 2 0 1 16 11 5 6
  3 Espanja 3 1 0 2 4 16 -12 3
  4 Iso-Britannia 3 0 0 3 7 11 -4 0

  Sijoitukset

  1. Tanska
  2. Suomi
  3. Iso-Britannia
  4. Espanja
  

  Otteluraportit Suomen peleistä

  Suomi - Iso-Britannia

  Suomen naiset avasivat kansainvälisen turnauksen Espanjan Vitoriassa ennakkotiedoista poiketen Iso-Britanniaa vastaan kokoonpanossa Halme ykkösessä (oikea laita), Hynninen keskellä ja Leppänen seiskassa (vasen laita). Ottelun alku oli todella tunnustelevaa, eikä vaaratilanteita nähty kummassakaan päässä, kunnes vasta seitsemän sekuntia avauserän puolivälin jälkeen Halmeen tarkka siivu seiskakulmaan käynnisti maalinteon ottelussa. Britit olivat iskeä tasoituksen välittömästi, mutta suomalaiset vielä pelastuivat, mutta kun kaksi minuuttia avauserää oli jäljellä, niin britit tulivat tasoihin vitosesta (Hynnisen ja Leppäsen välistä). Suomalaiset onnistuivat kuitenkin siirtymään 2-1-johtoon 21 sekuntia ennen puoliaikaa Leppäsen tykittäessä pallon sisään ykköskulmasta. Kolmen minuutin pituiselle puoliajalle Suomen 2-1-johtolukemista.

  Puoliajalla päävalmentaja Posio otti Hynnisen ja Leppäsen vaihtoon ja komensi Grönroosin ja neljän vuoden tauon jälkeen paluun Suomi-paitaan tekevän Heikkisen kentälle. Heikkinen tuli totutusti ykköslaituriksi, Halme siirtyi sentteriksi ja Grönroos seiskalaitaan. Neljä ja puoli minuuttia toista puoliskoa oli pelattu, kun Heikkinen kävi kiertämässä Grönroosin puolelta ja tinttasi pallon brittien ykköskulmasta pömpeliin ja näin Suomi kahden maalin karkumatkalla. Britit vastasivat kuitenkin välittömästi yllättämällä Grönroosin tarkalla seiskakulmaan sujahtaneella heitolla. Tämän jälkeen britit alkoivat ahnehtia heittopelissään, ja tämä tiesi rangaistusta pitkästä heitosta. Halmeen rankkari jäi kuitenkin kakkoseen brittiläistorjujan syliin. Brittiläiset eivät kuitenkaan tästä viisastuneet, vaan seuraavakin brittihyökkäys tuotti rangaistuksen pitkästä heitosta ja tällä kertaa Heikkinen lähetti keskisektorilta pallon kohti brittien ykköskulmaa, eikä yksinäisellä brittiläispuolustajalla ollut mahdollisuuksia, vaan Suomi 4-2-johtoon. Heikkinen lähti tämän jälkeen vaihtoon ja Leppänen saapui kentälle suomalaisten ykköslaituriksi. Viisi ja puoli minuuttia jäljellä, kun britit pomputtivat pallon Grönroosin ylitse Suomen nuottaan ja jälleen peli tiukkeni. Suomelta rauhoitteleva aikalisä vajaat neljä minuuttia ennen ottelun päätöstä. Grönroosille turnauksen avauspeli oli hankala, sillä kolme minuuttia ennen päätössummerin sointia britit tasoittivat pomputtamalla pallon jälleen naisen ylitse ja peli oli tasan. Tällöin Grönroos otettiin vaihtoon ja Heikkinen kentälle ykköslaitaan ja Leppänen seiskalaituriksi. Brittien turmaksi koitui kuitenkin ykköslaidan heikko puolustaminen, sillä reilut kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä Leppänen löysi jälleen tilaa brittien ykköskulmasta ja tulitti näin suomalaiset jälleen johtoon. Tämän jälkeen suomalaiset pitivät puolustuksensa varmasti kasassa ja näin naisille hieno avausvoitto Vitorian turnauksessa kovan taistelun jälkeen. Seuraavaksi Suomi kohtaa Tanskan klo 13.40 alkavassa ottelussa.

  Suomi - Tanska

  Suomen naiset avasivat Vitorian turnauksen toisen ottelunsa Tanskaa vastaan kokoonpanossa Leppänen ykkösessä (oikea laita), Halme keskellä ja Grönroos seiskassa (vasen laita). Suomen naiset olivat avauspuoliskon aivan ilmiliekeissä; Leppänen avasi todellisen maalikimaransa vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen, kun naisen nopea palautus sujahti tanskalaisten verkkoon kolmosesta. Tämä sekoitti tanskalaisten pasmat pahemman kerran ja kahdesta seuraavasta tanskalaisten hyökkäyksestä tuloksena oli rangaistus hyökkäysvirheen johdosta. Leppänen oli järkähtämätön rankkareissaan, jotka molemmat upposivat kakkosesta Tanskan pömpeliin ja Suomi oli hetkessä jo 3-0-johdossa. Ja vain hetki tästä, niin Leppänen jatkoi tanskalaisten moukarointia; seuraava nopea palautus painui sisään kakkosesta ja tanskalaiset miettivät, että mikä heihin oikein iski. Leppänen ei armahtanut tanskalaisia, vaan viisi ja puoli minuuttia ennen puoliaikaa naisen kierteinen pomppu painui Tanskan rysään vitosesta, 5-0 Suomelle! Ja kuin kirsikkana kakun päälle reilut pari minuuttia ennen puoliaikaa Leppänen löysi jälleen tilaa tanskalaisten vitosvälistä ja tulitti näin jo erän kuudennen osumansa. Ja kun suomalaisten puolustuspelaaminen oli erittäin vakuuttavaa ja rauhallista, niin levollisin mielin puoliajalle Suomen murskaavista 6-0-johtolukemista.

  Puoliajalla Leppänen vaihtopenkille ansaitulle hengähdystauolle ja Heikkinen kehiin ykköslaituriksi. Ottelun toisen puoliskon alku oli suomalaisilta hieman huolimaton; kahden minuutin pelin jälkeen Grönroosilta nousi pallo epäonnekkaasti omaan häkkiin ja minuutti tästä, niin tanskalaiset rokottivat Heikkisen pitkän heiton jälkeen rankkarilla ykköseen ja nopeasti tilanne oli 2-6. Heikkinen ei ollut tästä moksiskaan, vaan iski seitsemän ja puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä pallon Tanskan reppuun kutosesta ja vain hetki tästä, niin jälleen Heikkinen asialla ja tällä kertaa pallo vingutteli tanskalaisten verkkoa vitosesta. Kolme ja puoli minuuttia pelaamatta, kun yhtä puolustusvirhettä lukuun ottamatta hienosti esiintynyt Grönroos siirtyi vaihtopenkille ja Hynninen kentälle seiskalaituriksi. Hetken kuluttua myös Heikkinen vaihtopenkille ja Leppänen loppuajaksi sentterin tontille, missä koko ottelun loistanut Halme siirtyi ykköslaitaan. Ottelun loppu oli pelkkää kosmetiikkaa, eikä enempää osumia ottelussa nähty, joten Suomen naiset jatkavat vakuuttavia otteitaan voittojen tiellä!

  Suomi - Espanja

  Suomen naiset aloittivat emäntäjoukkue Espanjaa vastaan kokoonpanossa Heikkinen ykkösessä (oikea laita), Halme sentterinä ja Grönroos seiskassa (vasen laita). Kova kuumuus oli verottanut päivän aikana energiavarastoja jokaiselta pelaajalta, mikä heijastui ennen kaikkea hyökkäyspelaamiseen. Neljän minuutin pelin jälkeen espanjalaiset syyllistyivät metelöintirangaistukseen; Heikkinen intoili hieman liikaa rankkarissa ja heitti pitkän heiton, mutta suomalaisten onneksi nainen venyi hienoon torjuntaan espanjalaisten rankkariheitossa ja poimi pallon kakkosesta. Tämän jälkeen avausmaalin metsästys jatkui pitkään, kunnes reilut kolme minuuttia ennen puoliaikaa suomalaisten kokenut viekas Heikkinen kävi Grönroosin puolelta heittämässä ja yllätti espanjalaisten ykköslaiturin täydellisesti vieden Suomen 1-0-johtoon. Heikkinen haistoi, että rauta on kuumaa ja vain hetki tästä, niin nainen kävi uudestaan takomassa Grönroosin puolelta ja tällä kertaa Heikkinen narutti niin Espanjan ykköslaituria kuin sentteriäkin ja pallo sisään kolmosesta. Suomi oli jälleen täydellisesti pelin päällä koko avauspuoliskon ja 2-0-johtolukemat paistoivat tulostaululla puoliajalla.

  Toisen puoliajan alku ei tarjonnut mitään merkittävää, vaan kaksi väsynyttä joukkuetta kyttäsivät asemasodan tapaan rauhallisesti toisen virhettä. Enää vajaat neljä minuuttia pelaamatta, kun Heikkinen kävi toistamassa avauserässä toimineen vastustajan jymäytyksen ja vitosesta lähtenyt heitto painui vastustamattomasti Espanjan reppuun kolmosesta. Espanjalaiset eivät saaneet millään tehoja hyökkäyspeliinsä suomalaisten rautaisen puolustuksen edessä, mikä aiheutti yliyrittämistä. Tämä kostautuikin rangaistuksena pitkästä heitosta, mutta espanjalaiset säästyivät takaiskulta, kun Grönroosin lähettämä rankkari kilpistyi espanjalaispuolustajaan kakkosessa. Kaksi ja puoli minuuttia pelaamatta, kun jälleen hienosti tonttinsa hoitanut Grönroos vaihtopenkille ja Hynninen ottelun loppuajaksi kentälle. Suomen puolustus oli täyttä timanttia koko ottelun ajan, mikä onkin loistava lähtökohta tuleviin syyskuisiin B-sarjan EM-kilpailuihin. Espanja yritti väen vängällä rikkoa suomalaisten nollapelin viisi sekuntia ennen ottelun päätöstä, mutta tämä aiheutti vain rangaistuksen pitkästä heitosta. Suomalaisista rankkaria asettui heittämään Hynninen, joka avasikin maalitilinsä komealla rankkarilla seiskakulmaan. Näin Suomelle upea päätös rankalle päivälle; alkulohkon voitto ja sitä kautta paikka sunnuntaiseen finaaliin, jossa vastaan asettuu Tanska.

  Loppuottelu: Suomi - Tanska

  Suomen naiset avasivat Vitorian turnauksen finaalin Tanskaa vastaan kokoonpanossa Leppänen ykkösessä (oikea laita), Halme sentterinä ja Grönroos seiskassa (vasen laita). Suomalaisten kannalta peli ei saanut parasta mahdollista alkua, kun kahden minuutin pelin jälkeen tanskalaiset pomputtivat pallon Grönroosin kautta Suomen nuottaan ja siirtyivät 1-0-johtoon. Eilettäin tanskalaisia pilkkanaan pitänyt Leppänen joutui maistamaan omaa lääkettään, kun avauserän puolenvälin jälkeen tanskalaisten nopea palautus kiipeili naisen ylitse rysään ja tanskalaiset jo 2-0-johtoon. Reilut pari minuuttia ennen avauspuoliskon päätöstä Leppänen otettiin vaihtopenkille ja Heikkinen kehiin, mutta Heikkinenkään ei saanut murrettua tanskalaisten lukkopuolustusta, vaan puoliajalle Tanskan kahden maalin johdossa.

  Puoliajalla Grönroos otettiin vaihtopenkille ja Leppänen seiskalaituriksi. Puolitoista minuuttia pelattuna toista puoliskoa, kun koko turnauksen sentterin paikalla loistaneelta Halmeelta pieni asentovirhe torjunnassa ja pallo naisen jalkojen kautta Suomen rysään ja Tanska jo 3-0-lukemin karkumatkalla. Suomalaiset yrittivät tämän jälkeen nopealla rytmillä saada kavennusmaalia aikaan, mutta siinä kuitenkaan onnistumatta. Viisi ja puoli minuuttia vielä kellossa aikaa, kun Halme otettiin vaihtoon ja Hynninen kentälle seiskalaituriksi, Leppäsen siirtyessä sentteriksi. Valitettavasti vain hetki tästä, niin Leppäselle tuomittiin pitkä heitto, eivätkä tanskalaiset erehtyneet, vaan pallo vuorenvarmasti seiskakulmasta sisään ja tilanne lohduton 4-0 Tanskalle. Suomalaisten peli hieman sekasorrossa. Hynninen aiheutti rangaistuksen pitkästä heitosta, mutta tällä kertaa tanskalaisten rankkari ykköstolpan vierestä ulos, joten lisätakaiskuilta vältyttiin. Hetken kuluttua Halme otettiin takaisin sentterin paikalle ja Hynninen siirtyi vaihtopenkille, Leppäsen ottaessa seiskalaidan hoitaakseen. Reilut kolme minuuttia ennen päätössummerin pärähdystä Heikkinen toi pientä toivoa suomalaisille kaventamalla rankkarista tilanteeksi 1-4. Heikkinen ja Leppänen yrittivät laitoja vaihtamalla saada sekaannusta tanskalaispuolustukseen, mutta mikään ei auttanut. Ottelun viimeisellä minuutilla Grönroos vielä Halmeen tilalle kentälle, mutta lähemmäs tanskalaisia ei päästy, vaan loistavasti sujunut eilispäivä kääntyi tänään kitkerään finaalitappioon. Tämä toivottavasti vain sisuunnuttaa Suomen naisia viimeistelemään pelinsä huippuiskuun reilun kuukauden päästä, kun joukkueen on oltava parhaimmillaan Puolan Chorzowin B-sarjan EM-kilpailuissa. Joukkueella on tiedossa vielä kaksi leiriä, minkä aikana pyritään hiomaan pienet yksityiskohdat kuntoon, jotta puolasta kirkkaimmat mitalit matkaisivat suomalaisten mukana kotiin!

  Sivun alkuun | Palaute | Arkisto | Etusivu | webmaster@maalipallo.net
  Sivua on päivitetty 12.8.2018